•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

CONTAGION – Filem Seakaan Kes COVID-19

Yang menariknya filem ini telah diterbitkan pada 2011 lagi….

Apa yang berlaku sekarang seperti telah diramal???

Adakah apa yg berlaku sekrang satu lagi konspirasi dunia???

Contagion filem seperti kes COVID-19

Tak puas hati, tengok sekali lagi. Full movie at one go. Baru puas hati Dan faham cerita.

Spoiler alert!!

Virus ni bermula di Hong Kong. Seorang wanita, business woman, pulang ke US. Setibanya di US, dia sakit. Terus rebah dan terketar ketar.

Dia di bawa ke hospital oleh suaminya. Hari yang sama, dia di sahkan meninggal! Puncanya? Doktor tak dapat sahkan.

Tak sempat nak mula sedih, si suami terima satu panggilan dari penjaga anak tirinya di rumah. Sampai je kat rumah, si anak dah meninggal. Keadaan yang sama dengan maknya.

Namun, si ayah ni tak kena. Doktor minta si suami untuk kuarantin. Selepas beberapa lama, dia di sahkan imun kepada virus ini.

Dalam masa yang sama, CDC (Center of Disease Control) mula menyiasat apakah virus ini. Mereka sahkan ia adalah virus baru (novel virus).

Namun, virus ini telah outbreak! Ia merebak ke seluruh dunia. Kes baru dan kematian meningkat. Di jangkakan 1 dari 12 orang dalam dunia akan di jangkiti virus ini, dengan kadar kematian 25-30%!!

CDC masih belum menjumpai penawarnya. Tapi, ada seorang individu yang mengatakan dia ada penawarnya. Ramai membeli ubat ini, namun tetap sakit. Individu ini untung berjuta, di kala ramai yang sakit & mati.

CDC akhirnya berjaya mencipta vaksin.

Asal virus ni?
Dari kelawar dan babi.

Nak tau macam mana wanita itu mendapat virus ni?

Macam mana virus ini merebak ke seluruh dunia dan menjadi pandemic?

Nak tau apa nama virus ni?

Nak tau macam mana vaksin di cipta?

Nak tau kisah sebenar?

Sila tonton filem ni. Memang best.

Kisahnya dekat dengan COVID.

Ada juga kes yang di biarkan mati, seperti di Itali.

Dan beberapa kes yang hampir sama dengan apa yang terjadi semasa kes COVID ni.

Adakah ini semua kebetulan Atau sudah dirancang??

Jika and belum tonton video ini, SILA tonton dan nilai sendiri dengan akal dan fikiran anda…

Mana nak tengok Movie Contagion 2011 Full?
Sila tonton di bawah (pastikan line internet anda lancar atau anda boleh tonton dan download di
https://t.me/ohkunak

P/s: Video tgh upload..(Sila tonton atau download segera sebelum link di block/deleted )

Contagion Movie 2011

Film ini merupakan asumsi terhadap penyebaran virus di dunia melaui kontak tidak langsung. menyebabkan kekecauan hingga, kekekurangan makanan, ketidakseimbangan, hingga akhirnya ditemukan Vaksin. Film ini juga diyakini sebagai movie yang sama dengannya proses penyebaran Coronavirus (Covid 19)

Posted by Dilempar VLOG on Wednesday, 25 March 2020

#StayAtHome