Agro Prihatin Selangor : Agro Digital Permohonan Bantuan Tablet & Laptop Untuk Warga Tani Selangor

Agro Prihatin Selangor menerusi program Agro Digital permohonan bantuan tablet dan laptop warga tani selangor. Kerajaan Selangor menerusi Jawatankuasa Tetap Pertanian Selangor membuka permohonan bantuan tablet dan komputer riba kepada para petani di negeri tersebut. Exco Pertanian dan Infrastruktur, Izham Hashim berkata, inisiatif yang dibuat menerusi Kluster Agro Prihatin menawarkan sebanyak 100 buah komputer riba dan 50 buah tablet kepada warga tani yang berpendapatan RM2,000 dan ke bawah sebulan. Menurutnya, pemohon perlu berstatus warganegara Malaysia yang menetap di Selangor melebihi 10 tahun, terlibat secara aktif dalam aktiviti pertanian, penternakan dan industri asas tani di Selangor.

Agro Prihatin Selangor :Agro Digital Bantuan Tablet Dan Laptop Untuk Warga Tani

Jawatankuasa tetap Pertanian Negeri Selangor melalui kluster Agro Prihatin Selangor membuka permohonan bantuan tablet & laptop kepada warga tani selangor. Jumlah adalah terhad. 100 buah laptop & 50 buah tablet sahaja. Program ini merupakan insentif kerajaan negeri selangor bagi membantu warga tani selangor yang berpendapatan rendah, RM2,000 & kebawah setiap bulan. Pemohon mesti terlibat secara aktif didalam aktiviti pertanian, perikanan, penternakan & industri asas tani di selangor serta mempunyai ahli keluarga yang sedang menjalani sesi pengajaran dan pembelajaran di rumah (pdpr) pada tahun 2022.

Syarat-Syarat

  1. Warganegara malaysia & menetap di selangor melebihi 10 tahun
  2. Terlibat aktif dengan sektor pertanian, perikanan, penternakan & industri asas tani di selangor
  3. Mempunyai ahli keluarga yang sedang menjalani sesi pdpr
  4. Pendapatan isi rumah rm2,000 dan kebawah setiap bulan

Tempoh Permohonan

21/2/2022 (ISNIN) HINGGA 28/2/2022 (ISNIN); JAM 12 MALAM

Cara Permohonan

Permohonan hanya boleh dibuat secara online dengan mengisi borang beriktu ; https://forms.gle/XA58S6GFMzmijovS7

Maklumat Lanjut

Jika terdapat sebarang pertanyaan atau soalan berkaitanProgram Agro Prihatin Selangor : Agro Digital Permohonan Bantuan Tablet Dan Laptop Warga Tani boleh terus emel kepada: infratani@gmail.com ATAU

pegawaikhasexco15@gmail.com

Sertai channel telegram untuk dapatkan informasi terkini dan menarik

Leave a Reply